You are currently viewing Jak utrzymać ciepło potraw w trakcie imprez plenerowych?
catering buffet food party outdoors in garden.

Jak utrzymać ciepło potraw w trakcie imprez plenerowych?

Imprezy organizowane w plenerze to świetny wybór na wiele okoliczności. W plenerze coraz częściej organizowane są urodziny, imprezy okolicznościowe, a nawet wesela! Podczas imprezy plenerowej nie można jednak zapomnieć o tym, aby serwowane gościom potrawy miały odpowiednią temperaturę. Jak utrzymać ciepło potraw w trakcie imprez plenerowych?

Sposoby na utrzymanie ciepła potraw

Profesjonalny sprzęt gastronomiczny jest sposobem na to, aby sprawnie przygotować i utrzymać odpowiednią temperaturę posiłków. Jakie urządzenia sprawdzą się podczas imprezy plenerowej?

Piec konwekcyjny

Piece konwekcyjne są profesjonalnymi urządzeniami do pieczenia, które wymuszają ruch gorącego powietrza. Piec pozwala skrócić czas przygotowania potraw i sprawdza się także w kuchni na imprezach plenerowych. Piec konwekcyjny może służyć do szybkiego odgrzewania.

Szafa grzewcza

Szafa grzewcza jest urządzeniem, które utrzymuje stałą temperaturę żywności. Szafa w zależności od rozmiaru, będzie doskonała na domówkę, jak i na duże wesele! Szafy grzewcze mają wygodną formę, więc korzystanie z niej nie przyprawia żadnej trudności.

Kuchenka mikrofalowa

Mikrofalówka profesjonalna nadaje się do bezpośredniego odgrzewania praktycznie wszystkich potraw. Dzięki niej w kilkadziesiąt sekund posiłek będzie gorący.

Lampa grzewcza

Lampy grzewcze doskonale sprawdzą się podczas serwowania jedzenia, które musi zostać ciepłe na stole. Lampy mają nowoczesną, prostą formę i wyposażone są w specjalne żarówki, które mocno grzeją wszystko to, co znajduje się pod nimi.

Bemar wodny

Bemar wodny to urządzenie, który utrzymuje temperaturę bez ryzyka przegrzania czy przypalenia. Bemary mogą mieć zarówno formę dużego stołu, jak i niewielkiego urządzenia, które można postawić na stole.

Wypożyczalnia sprzętu gastronomicznego

Zakup profesjonalnego sprzętu gastronomicznego na jedną imprezę się nie opłaca. Profesjonalne urządzenia gastronomiczne są bardzo kosztowne. Podczas organizacji imprezy plenerowej doskonałym wyborem będzie wypożyczenie sprzętu gastronomicznego! Koszt wypożyczenia jest bardzo niski w porównaniu do kosztów zakupu, a dzięki temu goście będą mogli cieszyć się ciepłymi i smacznymi potrawami.